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MEMORANDUM OPINION AND ORDER
   Adopted:  March 1, 2000
Released: March 7, 2000

Before the Commission:

1. The Commission has before it an Application for Review, filed on November 22, 1994, by Syracuse Communications, Inc. ("Syracuse").
  Syracuse seeks review of a decision by the Land Mobile Branch of the Wireless Telecommunications Bureau ("Bureau"), denying Syracuse's Petition for Reconsideration, dismissing Syracuse's above-captioned application, and affirming the grant to Jeffrey L. Leites of the above-captioned application.
  

2. On June 7, 1993, Syracuse filed an application for a five-channel trunked Specialized Mobile Radio (SMR) station in Springfield, Ohio.  Because of the proximity of other SMR systems in the Springfield area, the application could not be granted as filed and was placed on a waiting list by the Land Mobile Branch of the Private Radio Bureau.  On June 23, 1994, Syracuse amended its application, identifying 861-865.0125 MHz as its desired frequencies, and attaching a letter from Tele-Track, Inc., a co-channel licensee located in Columbus, Ohio, granting permission to Syracuse to operate on these frequencies on a short-spaced basis. 


3. On September 28, 1993 (after Syracuse’s initial filing but before the amended application), Leites filed an application for a five-channel trunked SMR station in Dayton, Ohio on 861-865.0125 MHz.  On July 5, 1994, the Branch returned the application because Leites had not provided a study showing that the proposed station complied with the Commission’s rules concerning separation from other co-channel stations.  Leites refiled his application with the required study on July 15, 1994, and the Branch granted the application on July 25, 1994.

4. On August 22, 1994, Syracuse sought reconsideration of the Bureau staff’s decision.  Syracuse argued that its application should have been given priority over Leites’ application because it was filed first.  Thus, Syracuse requested that Commission rescind the July 25, 1994 grant to Leites and instead grant Syracuse’s application for the same frequencies.  By letter dated October 21, 1994, the Branch denied Syracuse’s petition on the grounds that Syracuse’s amended application was defective.

5. Syracuse presents no arguments in its Application for Review that would lead us to change the Bureau's decision.  The Bureau properly denied Syracuse’s petition because Syracuse’s amended application did not adequately demonstrate concurrence by co-channel licensees to the short-spacing proposed by Syracuse, as required by Section 90.621(b)(5) of the Commission’s rules. In particular, Syracuse failed to provide (1) a certification from Tele-Track, the concurring licensee, that its system was constructed and fully operational, or (2) a certificate of service indicating that Tele-Track had been served with a copy of Syracuse’s application proposing to operate on the same frequencies.
  
6. In addition, even if Syracuse’s amended application had not been defective, the record indicates that the changes to the proposed station parameters in its amended application constituted major amendments, so that Syracuse’s June 23, 1994 amended application could not be treated as “relating back” to its June 7, 1993 original application for purposes of filing priority.  In its June 7, 1993 application Syracuse asked the Commission to select the appropriate frequencies pursuant to section 90.611(c).
  In the June 23, 1994 amended application, however, Syracuse specified 861-856.0125 MHz as the frequencies for its proposed new Springfield station.
  Syracuse’s specification of frequencies in its amended application constituted a major modification.
  As such, the later-filed application is prevented from relating back to Syracuse’s original June 7, 1993 application.  By contrast, the additional information in Leites’ amended application did not change the original proposed station parameters, and therefore this amendment was minor and did relate back to the original filing date of September 27, 1993.  As a result, Leites’ application was entitled to filing priority and was properly granted.   We therefore affirm the Bureau's decision for the reasons stated therein.
7. ACCORDINGLY, IT IS ORDERED that, pursuant to Section 5(c)(5) of the Communications Act as amended, 47 U.S.C. § 155(c)(5), and Section 1.115(g) of the Commission's rules, 47 C.F.R. 

§ 1.115(g), the Application for Review filed by Syracuse Communications, Inc., on November 22, 1994 in the above-captioned proceeding IS DENIED.
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�  Application for Review of Syracuse Communications, Inc., filed November 22, 1994 (Application for Review).


�  Letter from Terry L. Fishel, Chief, Land Mobile Branch, to Eugene Maliszewskyj, Esq., October 21, 1994 (Fishel Decision Letter).


�  Fishel Decision Letter.


�  Fishel Decision Letter (citing 47 C.F.R. § 90.621(b)(5)).


�  Application for Review at 1-2.


�  Application for Review at 2.


�  Former Section 1.918(b), in effect at the time, stated: "(b) Any application may be amended as a matter of right prior to the grant of that application.  However, an application which is substantially amended, as defined by Section 1.962(c), will be considered a newly filed application as of the date of the filing of the amendment."  See 47 C.F.R. § 1.918(b) (1994).  Section 1.962(c), in turn, provided in relevant part:  "For purposes of this section, a substantial amendment of an application on file and applications for a substantial change in the facilities of an authorized station shall be:  (1) Any addition or change in frequency (except deletion of a frequency); . . . ." See 47 C.F.R. § 1.962(c) (1994).
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